Uittips voor zondag 20 januari

Kardingermaar, onderdeel van de Wolddijk.
Kardingermaar, onderdeel van de Wolddijk.
Foto: CC0/Hardscarf

Stadjersmarkt, geluidsreis door het landschap of naar de motorenbeurs zijn een aantal mogelijkheden om erop uit te gaan vandaag.

Groningen Stadjersmarkt

Lekker struinen langs verschillende stands en kraampjes kan deze zondag op de Stadjersmarkt in MartiniPlaza. De markt bestaat uit een overdekte vlooienmarkt met een collectie antieke en gebruikte spulletjes en een braderie met een gevarieerd aanbod van nieuwe artikelen. Ook is er livemuziek en zijn er kinderattracties.

De markt, georganiseerd door Vitalis organisatiebureau, is geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Bijzondere geluidsreis door het landschap

Hoe ons landschap klinkt en hoe de geluiden veranderen van seizoen tot seizoen?, dat is te horen in een bijzondere geluidsreis bij het landschap van Groninger Landschap.

Kunstenaar Ingeborg Entrop laat het horen in haar geluidswerk I-II-III-IV. Dit werk bestaat uit geluidsopnames die zij gedurende alle seizoenen heeft gemaakt in het gebied dat is gelegen binnen de Wolddijk. Na een korte toelichting is deze bijzondere geluidsreis door het landschap in zijn geheel te beluisteren zijn.

De voorstelling is gratis. Het geluidskunstwerk is op cd verkrijgbaar. Een deel van het aankoopbedrag is bestemd voor Het Groninger Landschap. De ‘geluidsreis’ duurt van 14 tot 16 uur en wordt gehouden in het Bezoekerscentrum Reitdiep. Aanmelden kan via de website van het Groninger Landschap.

Noordelijke Motorbeurs Expo Assen

De 24e editie van de Noordelijke Motorbeurs is te bezoeken. De beurs staat compleet in het teken van motorrijden. Er zijn nieuwe en oude motoren te koop, maar ook kleding, rijopleidingen, accessoires, verzekeringen, gehoorbescherming en gereedschappen. Ook belangenverenigingen en andere organisaties zijn aanwezig op de beurs. Lees ook: De Noordelijke Motorbeurs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen