Ronnie Flex winnaar Popprijs 2018

Ronnie Flex, winnaar Popprijs 2018.
Ronnie Flex, winnaar Popprijs 2018.
Foto: Siese Veenstra

Ronnie Flex heeft de Popprijs 2018 gewonnen. Ronnie Flex nam de prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek zaterdag 19 januari 2019 tijdens Noorderslag in ontvangst.

Ronnie Flex won voor de tweede keer in zijn carrière De Popprijs. De 26 jaar geleden in Capelle aan den IJssel geboren Ronell Langston Plasschaert oftewel Ronnie Flex won de Popprijs 2015, als lid van New Wave, het hiphop collectief. ‘Maar de prestaties van Ronnie Flex als solo-artiest zijn de afgelopen jaren te bijzonder om aan hem voorbij te gaan’, aldus de jury.

In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren was er volgens de jury één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak. Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen.

Daarnaast roemt de jury zijn keuze om niet voor de gemakkelijke weg te gaan. Zo koos hij heel nadrukkelijk voor een volledige liveshow compleet met band. Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen.

De Popprijs

De Popprijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De sinds 1986 uitgereikte Popprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op

Vorig jaar won Kensington de Popprijs. Eerdere winnaars waren onder meer Martin Garrix, The Common Linnets, Racoon, Armin van Buuren, Anouk, Marco Borsato, The Scene en Herman Brood.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen