Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst 100%Groningen bekendgemaakt

Foto: Marjet Woldhuis

De partij 100% Groningen heeft donderdag haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst bekendgemaakt. Lijsttrekker Marjet Woldhuis(27) is “enorm trots” op de lijst met 42 kandidaten die zichtbaar anders is dan kandidatenlijsten van andere partijen.

De toekomstige volksvertegenwoordigers zijn “gewone” Groningers, van een 18 jarige student tot een 71 jarige pensionado, van marktkoopman tot geleerde, van hetero tot homo, van blank tot donker, van stadjer tot student en alles daar tussenin.

De top 8 van 100% is 50 procent vrouw en 50 procent man. Van de 42 kandidaten zijn er 19 vrouw.

Lijsttrekker van 100%Groningen is Marjet Woldhuis, een geboren en getogen Groninger. Ze gaat voor verandering en verfrissing in de lokale politiek. Ze zegt daarover: “100% Groningen staat voor divers, daadkrachtig en dichtbij en onze mensen zijn betrouwbaar, verbindend en zorgzaam.

Het gaat om korte overleglijnen met de bewoners van Groningen, Haren en Ten Boer, het doel is om goede maatregelen te realiseren en problemen vastbesloten aan te pakken. We zijn positief waar het kan en kritisch waar het moet. Daarom wil 100% laagdrempelig zijn en zijn we op de verschillende sociale media actief.”

Meest diverse lijst van Groningen

De lijst 100% Groningen is zo opgesteld dat iedere Groninger, student of stadjer zich hiermee kan identificeren. Met deze kandidaten kunnen bewoners van de stad, Haren en Ten Boer meer invloed uitoefenen op de besluiten over eigen straat, wijk of dorp.

Ook 100% Haren en 100% Ten Boer

Naast de kandidaat uit Haren staan ook drie kandidaten uit Ten Boer op de lijst. 100% vindt het belangrijk dat zij zich ook vertegenwoordigd voelen in de nieuwe raad.

“Wij zijn niet blij met hoe Haren gedwongen is bij Groningen te komen, maar zowel Haren als Ten Boer zijn ontzettend welkom en zullen ook 100% inwoners van de nieuwe gemeente Groningen worden, zónder hun eigen identiteit te verliezen. Dat zie je terug in onze lijst én ons verkiezingsprogramma,” aldus Woldhuis.

100% Groningen heeft met deze kandidatenlijst het vertrouwen dat het kan voldoen aan de verwachtingen op 21 november én daarna.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen